2016 – Uklidili jsme Libčice

V rámci celorepublikové akce Ukliďme Česko se 16. 4. 2016 sešlo před radnicí na 60 libčických občanů, včetně malých hasičů, skautů i Upírků, a uklidili alespoň část našeho města. Jedna parta pracovala na pozemku za ZUŠkou, druhá se s libčickými skauty vrhla na Kameníček a nad koupaliště a Upírci se nám rozprchli po Chýnovském háji.

Práce bylo dost a nasbíraného odpadu taktéž. Všichni pracovali bez ohledu na nepříznivé počasí velmi pilně a bylo to za nimi opravdu znát. Obří igelitové pytle se velmi rychle plnily nejrůznějším odpadem, o jehož likvidaci se postarají naši pracovníci správy majetku a firma Regios. A že bude co likvidovat dokazují čísla, protože se nasbíralo cca 3 tuny směsného odpadu a 2 tuny pneumatik!!!

Na závěr se všichni sešli na náplavce, kde libčičtí hasiči připravili táborák a každý si mohl vlastnoručně opéct buřta a dát si něco dobrého k pití. Hasiči využili času k tréninku požárního sportu a když jim sílící déšť pomohl  uhasit oheň, vydařená akce skončila.

Je nutno poděkovat organizátorům V. Penížkovi a L. Pacekovi, SDH Libčice a městu za přípravu této akce,  ale především všem dobrovolným „uklizečům“,  kteří nelitovali sobotního volna a přiložili ruku k dílu. Byla to dřina, ale byla u toho i legrace a určitě nechyběl ani pocit z dobře vykonané práce.

Snad bychom mohli u této příležitosti poprosit naše malé i velké, aby neodhazovali žádný odpad do trávy, nebo v lese, aby raději plně využívali kontejnerů, popelnic, odpadkových košů a sběrného dvora. Správa majetku našeho města se o pořádek velmi pečlivě stará, ale vůbec nebude vadit, když jí to trochu ulehčíme.

Související fotografie najdete zde

Související články