Wales 2018

Fotbalisté AFK Libčice ve Walesu 7.-10.6.2018

O druhém červnovém víkendu zažil libčický fotbal nádherné okamžiky. Naši fotbalisté odletěli do Cárdiffu, kde sehráli exhibiční utkání s akademickým fotbalovým klubem  města Cardiff, který naši fotbalisté po zásluze vyhráli 3:1 a další den proběhlo utkání s  výběrem Walesu, kde po tuhém boji remizovali 4:4.

Obě utkání byly velmi kvalitní, hrálo se ve vysokém tempu . Hlavně druhý zápas s výběrem internacionálu Walesu měl opravdu šťávu a náboj. Za výběr Walesu nastoupilo několik hráčů s ligovými, potažmo reprezentačními zkušenostmi. Hvězdami dvojzápasu se stali otec a syn Palukovi, když se postarali o 5 ze sedmi vstřelených gólů.

Jediným stínem tvrdého utkání bylo zranění kapitána Petra Kosíka, který v současné době je již mimo nebezpečí.

Waleská strana  ocenila náš výkon, hráči si vyměnili dresy a byli jsme bohatě pohoštěni. Starosta města Pavel Bartoš se poté setkal se zástupcem místní samosprávy a domluvil další pokračování sportovních akcí. Další den, v den výročí narozenin Britské královny Alžběty II, jsme se zúčastnili slavnostního programu na hradě Cardiff, kde proběhla vojenská přehlídka a kulturní program za účasti paní starostky města Cardiff.

Úspěšná mise našich fotbalistů ve Walesu je pokračováním dlouhodobé systematické práce vedení AFK a města Libčice nad Vltavou. Vzpomeňme předchozí zápasy s výběrem severního Irska a Walesu v loňském roce, kde jsme rovněž byli úspěšní. Je potřeba zmínit úspěch fotbalového A týmu po postupu do vyšší soutěže, kde se AFK podařilo umístění v první trojici. O přesném umístění, rozhodne poslední zápas sezony.

Děkujeme všem hráčům za vzornou reprezentaci města. Děkujeme sponzorům a velký dík náleží panu Pavlovi Červenému za zorganizování mezistátního fotbalového zápasu.

Rádi bychom pokračovali v kulturní a sportovní spolupráci se zahraničními partnery. Aktuálně jednáme o přátelských fotbalových zápasech mezi AFK Libčice a Italskou a Španělskou stranou. Libčice nad Vltavou mají velký sportovní potenciál a je potřeba jej efektivně využít.

http://pbartos.rajce.idnes.cz/

Ing. Pavel Bartoš, MBA

Lukáš Reichel AFK Libčice

Související články